На Чернігівщині ділки продовжують дерибанити державні землі

У Ніжинському районі Чернігівщини діють два державні підприємства, що входять до структури Національної академії аграрних наук України – ДП «ДГ «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного сходу України (село Іванівка) та ДС «Маяк» Інститут овочівництва та баштанництва (село Крути). У першого підприємства є тваринницькі комплекси і понад 4100 гектарів земель, у другого – близько 300 гектарів.

Ці землі знаходяться на території виборчого 208-го виборчого округу, де народним депутатом є Анатолій Гунько. З самого початку свого депутатства найпершим ділом нардеп починає наводити «порядки» у «своєму» окрузі.

До того як Гунько вліз у святая святих НААН на цих держпідприємствах існувала перевірена роками схема – землі перебували в обробітку в приватних структур, а господарства отримували мізер. Питання з «Маяком» Анатолій Гунько вирішив доволі швидко. Ніжинська районна прокуратура через суд визнала договори незаконними і підприємство з Сумщини, після збору врожаю пішло з державних земель. Замість нього у травні цього року 300 гектарів земель науки засіяла агрофірма з Київщини, яку сюди завів Анатолій Гунько.  

Про це детальніше читайте тут: Корупційні схеми на землях науки ведуть до Печерських пагорбів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?